Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

EPA inaspreste standardele lui Bush

Agentia Americana pentru Protectia Mediului (EPA) a anuntat miercuri ca va revizui standardele de poluare cu smog stabilite in timpul administratiei Bush, pentru ca nu sunt destul de drastice, informeaza Reuters.

Standardele stabilite in 2008 au fost criticate indelung de grupurile de mediu si de American Lung Association.

„Reconsiderarea acestor standarde si asigurarea unui nivel acceptabil de ozon la nivelul solului ar putea reduce costurile de sanatate si ar transforma orasele noastre in locuri mai sanatoase si mai sigure pentru a trai, locui si a te juca”, a declarat administratorul EPA, Lisa Jackson.

EPA va propune revizuirea acestor standarde in decembrie si va anunta decizia finala pana in august 2010. Potrivit legislatiei intocmite in timpul administratiei Bush, smogul este limitat la 75 de parti per miliard (ppb), chiar daca specialistii recomanda un standard de 60-70 de parti per miliard.

Agentia americana va lua in considerare atat standardele primare pentru smog, cat si pe cele secundare. Primele se refera la cantitatea de agenti poluanti la care riscurile de sanatate cresc, mai ales la adresa celor care sufera de astm si a copiilor. Standardele secundare vizeaza mediul si pericolele publice, cum ar fi bunastarea animalelor si a recoltelor si vizibilitatea redusa.

Principalele cauze pentru formarea smogului sunt emisiile industriale si cele ale automobilelor.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri