Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pescador bulgaresc, prins la braconat in apropiere de Mangalia

Politistii de frontiera constanteni au capturat, miercuri dimineata, un pescador sub pavilion bulgaresc, prins la braconat in largul coastei Marii Negre, informeaza Mediafax. Vasul, care bracona in apropiere de Mangalia, a fost escortat de o nava a Politiei de Frontiera (PFR) spre port, unde va fi controlat.

Prezenta pescadorului in apele romane a fost semnalata de Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului de la Marea Neagra – SCOMAR, in jurul orei 06.00, a declarat, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, Fabian Badila.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Județean al Politiei de Frontiera Constanta, comisarul sef Adrian Burcea, a spus ca la bordul pescadorului au fost descoperite mai multe exemplare de calcan, precum si plase pentru pescuit.

"In apa, in zona in care au fost prinsi, s-au mai gasit si alte plase pentru pescuit, care urmeaza sa fie ridicate", a afirmat reprezentantul IJPF Constanta.

La ora transmiterii acestei stiri, pescadorul bulgaresc este dus catre Mangalia, unde o echipa mixta, formata din reprezentanți ai Capitaniei Portului Mangalia, IJPF Constanta si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura va efectua o inspectie la bord.

"Cei 10 membri de echipaj vor fi cercetati pentru pescuit fara documente legale si se vor face verificari privind patrunderea fara drept in apele teritoriale romanesti", a mai spus comisarul sef Adrian Burcea.

Sursa foto: business-forum.ro

Bogdan Tupilat
 

spot_img

Ultimele știri