Peste 25 milioane lei alocati pentru infrastructura de apa

Guvernul Romaniei a aprobat finantarea cu peste 25,7 milioane lei a patru noi proiecte de investitii in infrastructura de alimentare cu apa, canalizare si statii de epurare a apelor uzate, in beneficiul a peste 33.000 de persoane.

Astfel, pentru localitatea Azuga, judetul Prahova, s-au alocat 11.121.000 lei in vederea reabilitarii a 4,67 km retea de canalizare, 5,22 km retea de distributie, 1,87 km conducta transport apa si pentru amplasarea unui grup hidrofor si reabilitarea rezervorului de inmagazinare a apei potabile.
In Amara, judetul Ialomita, vor fi realizate lucrari pentru reabilitarea conductei de refulare (2,53 km) si executia unei statii de epurare moderne (2,410 mc/zi) in valoare de 10.293.000 lei.

Pentru extinderea retelei de canalizare menajera pe strazile Forestierilor, Podului, Plevnei, Butykak, Luceafarului, Kovasznai Sandor, Secuiasca si Legatura str. scolii cu Kovasznai Sandor in localitatea Covasna, judetul Covasna s-au aprobat indicatori in valoare de 165.000 lei.

Proiectul pentru imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata in municipiul Salonta, judetul Bihor prevede lucrari de reabilitare a retelei de distributie a apei pe o lungime de 22,52 km, reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime de 30,31 km, amplasarea a patru noi statii de pompare a apelor uzate si reabilitarea statiei de epurare. Valoarea totala a acestor lucrari este de 4.146.000 lei.

Lucrarile se vor desfasura in cadrul unui proiect finantat printr-un credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si implementat de Compania Nationala de Investitii, aflata in coordonarea Ministerului Dezvoltarii.

Pentru prima faza a proiectului a fost alocat un buget de 208,1 mil. euro si au fost inscrise 66 de localitati din 16 judete ale Romaniei (Bihor, Bistrita–Nasaud, Brasov, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Ialomita, Ilfov, Mures, Prahova, Suceava, Tulcea si Vaslui).

Foto: planetgreen.discovery.com

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri