Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste 40.000 de testoase protejate de lege traiesc in Africa

Oamenii de stiinta au descoperit cea mai mare colonie de broaste testoase de mare aflate pe cale de disparitie si au ajuns la concluzia ca pe plajele din Gabon, in vestul Africii, traiesc intre 15.730 si 41.373 de broaste testoase femele, care isi fac cuiburi in zona, informeaza The Guardian. VEZI STUDIU

“Stiam ca Gabon este o zona preferata a broastelor testoase pentru a-si face cuib, insa nu aveam nici cea mai vaga idee in legatura cu dimensiunile coloniei. Ne concentram acum eforturile in directia protejarii testoaselor de poluare, braconaj si distrugerea cuiburilor”, a declarat coordonatorul cercetarii, Matthew Witt de la Universitatea Exter.

Preocuparile in privinta broastei testoase de mare au crescut dupa ce populatia a scazut cu circa 90% in perioada 1980-1990. Uniunea Nationala pentru Conservarea Naturii a declarat aceasta specie pe cale de disparitie la nivel global, cu doar 34.000 de femele ramase, insa coloniile din zona Atlanticului, in special din Africa, nu au fost cercetate pana acum.

Noul studiu a presupus numararea femelelor pe durata a trei sezoane de cuibarit, intre 2002 si 2007. Cercetatorii au descoperit ca 79% dintre cuiburi sunt cnstruite in parcuri nationale sau alte zone protejate.
 

Foto: The Guardian

spot_img

Ultimele știri