Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste halucinogen gasit pe coasta Marii Britanii

Un exemplar de platica din specia sarpa salpa, ce poate provoca halucinatii in cazul in care este consumat, a fost descoperit pe coasta Marii Britanii, anunta The Telegraph.

Pestele traieste mai ales in apele mai calde ale Mediteranei sau in cele ale Africii de Sud. Exemplarul descoperit de un pescar britanic inota in Canalul Manecii si a fost recunoscut imediat datorita liniilor aurii ce ii traverseaza corpul.

„Acestia sunt pesti destul de comuni pentru Tenerife, Malta si Cipru, dar foarte rar ii gasim atat de departe in nord. Ar putea fi un singur peste care s-a alaturat altor specii, dar s-ar putea si sa existe mai multi in apele noastre”, sustine biologul James Wright de la National Marine Aquarium din Plymouth.

Cu toate ca expertii marini avertizeaza ca pestele poate avea efecte halucinogene, ce pot dura chiar si cateva zile, pestele sarpa salpa este un fel de mancare foarte popular in restaurantele mediteraneene.

In 2006, doi barbati au fost spitalizati in sudul Frantei dupa ce au consumat acest peste. Francezii acuzau halucinatii auditive si cosmaruri repetate.

Foto: www.naturamediterraneo.com

spot_img

Ultimele știri