Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Evenimentul Zilei: Ocnele Mari, sub saramura

In ultimele doua zile, nivelul saramurii din craterul format in Campul I de sonde, de la Ocnele Mari, a crescut cu aproape patru metri. Asta dupa ce doua bucati mari de steril s-au prabusit in interiorul cavernei formate in urma cu trei saptamani. Specialistii apreciaza ca daca nivelul va mai creste cu 15 metri atunci saramura se va revarsa peste marginile craterului.

„Dupa aproape doua saptamani de liniste, de evolutie lenta, am avut o prabuslire brusca care a dus la o crestere a nivelului saramurii intr-un timp foarte scurt. Trebuie sa fim foarte atenti ca lucrurile sa nu scape de sub control”, sustine Remus Grigorescu, prefectul de Valcea.

Aproape de cota de pericol

In Campul I de sonde, suprafata de prabusire se intinde pe aproape trei hectare, iar oglinda lacului din interiorul craterului este de 5.600 de metri patrati. Si in bazinul de retentie, special construit de catre autoritati intr-o zona locuita, nivelul saramurii a ajuns la cota de atentie de 266,35 de metri, iar cota de pericol este stabilita la 267 de metri.

Citeste articolul in Evenimentul Zilei

Foto: evz.ro

spot_img

Ultimele știri