Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fanii Madonnei au lasat in urma 25 de tone de gunoaie

Cei 70.000 de fani ai Madonnei veniti la concertul din Bucuresti au lasat in urma un Parc Izvor acoperit cu un covor de gunoaie. Intre 20 si 25 de tone de pahare de suc, de bere, pliante promotionale, pachete de tigari si sticle de plastic au acoperit toata zona imprejmuita pentru public.

Peste 80 de angajati ai Romprest, firma care s-a ocupat de curatarea si ingrijirea parcului dupa concert, au muncit pana joi dupa amiaza pentru a strange tot gunoiul lasat de spectatori.

“Am strans intre 20 si 25 de tone de gunoi, iar asta numai din interior, din zona unde a avut loc concertul”, a declarat pentru Green Report Virgil Aldescu, director adjunct al diviziei de salubritate Romprest.

Fanii Madonnei sustin ca nu au avut la dispozitie suficiente cosuri de gunoi, iar cele existente erau inaccesibile. Astfel, ambalajele de suc, bere, tigari, revistele si celelalte materiale promotionale pe care le-au primit au ajuns pe jos. La finalul concertului, verdele ierbii abia mai putea fi zarit dintre muntii de gunoaie.

In scurt timp, o echipa a firmei de salubritate Romprest a ajuns in Parcul Izvor pentru a “lua grosul”. Munca lor a fost continuata de o alta echipa formata din cateva zeci de persoane care, dis de dimineata, au venit inarmate cu saci menajeri si maturi pentru a strange gunoiul ramas.

“Uitati-va si dumneavoastra ce e aici. Si asta nu e nimic, grosul l-au luat colegii azi noapte. Era plin de pahare peste tot, pe iarba, pe asfalt. De vreo trei ore, de cand am venit, am umplut deja o compactoare si cred ca si a doua masina nu mai are mult pana se umple ”, spune doamna Vasilica, o angajata Romprest care si-a inceput ziua de joi matuarnd aleile Parcului Izvor. Desi nu a putut sa ne estimeze cantitatea de gunoi pe care a strans-o pana in acel moment, doar la intrarea in spatiul pentru public erau stransi peste 60 de saci cu gunoaie, iar curatenia nu era gata inca.

Pentru a face fata volumului de munca, Romprest a intervenit cu patru masini gunoiere, doua tractoare cu remorca si o autoutilitara. De maine, iarba din parc va fi udata, pentru ca spatiul verde sa se poata reface. Cu toate acestea, viitorul apropiat nu aduce vesti bune pentru Parcul Izvor, deoarece saptamana viitoare va fi gazda altor concerte, printre care Guano Apes, Chicane si Crystal Method, care vor aduna, din nou, zeci de mii de spectatori pe spatiul verde.

ONG-urile, suparate pe organizatori

Organizatia EcoAssist a acuzat proasta organizare a evenimentului, din cauza numarului insuficient de cosuri de gunoi si a faptului ca spatiul verde a fost deteriorat de numarul mare de spectatori.

“Asociatia EcoAssist nu este impotriva evenimentelor organizate in parc, insa ar trebui luate in considerare anumite limite ca numar de participanti. Cu siguranta un stadion ar fi fost mult mai potrivit pentru a gazdui 70.000 de persoane”, a declarat presedintele organizatiei, Liana Buzea.

Text de Carmen Albisteanu

Foto: Green Report / Anita Vizireanu

 

spot_img

Ultimele știri