Firmele imobiliare israeliene intra pe piata energiei solare

Doua mari firmele imobiliare israeliene, Big si Amot, intentioneaza sa patrunda serios pe piata energiei regenerabile instaland panouri solare pe acoperisurile centrelor comerciale pe care le controleaza pe intregul teritoriu al Israelului, relateaza cotidianul israelian Haaretz, citat de Agerpres.

Firmele israeliene care investesc in sisteme solare fotovoltaice de pana la 50KW beneficiaza de un program de stimulente din partea statului. Cu cele 14 mall-uri pe care le poseda si alte 6 in curs de constructie, firma Big are un potential ridicat de a se afirma pe piata energiei solare. Amot detine, de asemenea, complexe comerciale, cladiri industriale si de birouri si statii de autobuz.

Kibbutzurile sunt menite, de asemenea, sa controleze o portiune a pietii energiei solare. Meirav este primul kibbutz care va construi o instalatie solara cu o capacitate de 5MW pe o suprafata de aproximativ 4 hectare.

Investitia totala se ridica la 80 de milioane de shekeli sau peste 20 de milioane de dolari. O instalatie solara cu o capacitate de 5MW este cel mai mare tip de generator de energie solara aprobat in cadrul programului de stimulare a initiativelor in domeniul energiilor regenerabile.

spot_img

Ultimele știri