Fondatorul revistei The Ecologist a murit la 81 de ani

Edward Goldsmith, fondatorul publicatiei The Ecologist, si unul dintre cei mai de seama sustinatori ai drepturilor mediului inconjurator, a murit la varsta de 81 de ani, anunta The Ecologist.

Goldsmith, cunoscut drept “Teddy”, suferea de o boala indelungata si a murit linistit in somn in ziua de vineri, 21 august.

In 1970, Teddy a infiintat publicatia The Ecologist si a stat la conducerea ei timp de 20 de ani. A publicat, de asemenea, si o serie de carti, cea mai cunoscuta fiind “A Blueprint for Survival”, care a fost scrisa in colaborare cu prima echipa editoriala a revistei The Ecologist si publicata in anul 1972.

Goldsmith a promovat gandirea ecologica si a subliniat importanta invatarii de la bastinasi si de la societatile tribale, idei care au fost considerate neortodoxe in anii 1970, cand le-a adus in discutie.

In urmatoarele sale carti, printre care si “The Way – an Ecological Worldview”, Goldsmith a incercat sa imbine antropologia, religia si stiinta pentru dezvolta o “intelegere hibrida” a relatiei dintre om si lumea naturala.

“Teddy a fost o personalitate uriasa pentru mine personal, si o personalitate cheie din punct de vedere istoric. Pionier al miscarii verzi, el a fost responsabil probabil mai mult decat oricine de trezirea noastra din somnul colectiv. Era hotarat, curajos, extrem de inspirator, incapatanat si de cele mai multe ori avea dreptate in tot ceea ce sustinea”, a declarat Zac Goldsmith, nepotul lui Edward Goldsmith si actualul director al publicatiei The Ecologist.

Foto: theecologist.org

spot_img

Ultimele știri