Francezii isi fac retea electrica de alimentare auto

Guvernul francez a anuntat saptamana trecuta ca va investi 2,2 miliarde de dolari in crearea unei retele de statii de alimentare auto pentru vehicule electrice, anunta Inhabitat.

Planul face parte dintr-o initiativa mult mai ampla ce are ca obiectiv propulsarea Frantei catre un sistem de transport mai verde ce implica masinile electrice.

In plus, guvernul francez intentioneaza sa introduca statii de alimentare electrica si in parcari, pana in 2015. Toate cladirile noi de locuinte cu parcari vor beneficia de statii de alimentare pentru vehicule electrice, pana in 2012.

Initiativa are ca obiectiv si sporirea productiei si vanzarii de masini electrice. Franta va oferi imprumuturi semnificative pentru crearea unei noi fabrici de baterii in cadrul unui sediu Renault din apropiere de Paris.

Aceasta fabrica va avea potentialul sa produca anual aproximativ 100.000 de baterii.Acestea vor fi folosite pentru linia Renault de masini electrice si pentru alte companii precum PSA Peugeot-Citroen, care planuieste sa produca noi vehicule electrice in perioada 2010-2012.

Pentru ca planul guvernului francez sa poata fi pus in aplicare este nevoie de doua lucruri: infrastructura si sporirea vanzarilor de masini electrice.

Foto: inhabitat.com

spot_img

Ultimele știri