Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gardianul: Ploile si furtunile au facut ravagii. Vremea rea ameninta mai multe judete, pana miercuri

Atentionarile meteorologilor cu privire la furtuni si inundatii au incetat ieri seara, dar vremea rea va continua. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), abia de miercuri precipitatiile se raresc, iar temperaturile urca. Påna atunci insa ne asteapta vånt, ploi si temperaturi de circa 20 de grade Celsius. Deja peisajul dupa weekend este dezolant.

Furtunile care s-au abatut asupra intregii tari la finalul saptamanii trecute au facut ravagii. Zeci de case si gospodarii au fost inundate, la fel si sute de hectare de teren agricol si vita-de-vie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), pompierii au intervenit, in noaptea de sambata spre duminica, in Capitala pentru evacuarea apei din subsolurile sau din curtile a peste 80 de gospodarii inundate.

Cele mai multe daune au fost observate in sectoarele 4 si 5 ale Capitalei, precum si in comunele Jilava, Glina si Popesti Leordeni. Totodata, in Targoviste, mai multe strazi, precum si pasajul care face legatura cu Drumul National 72 A, Targoviste – Campulung, au fost inundate ieri, din cauza ploilor abundente. Reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere Dambovita au inchis circulatiei pasajul si au indicat soferilor rute ocolitoare.

In Arges, drumul forestier de acces intre cabanele Voina si Cuca a fost rupt sambata seara de o viitura. Serviciul Salvamont Arges a anuntat ca doua masini in care erau cativa turisti au fost luate de apa, insa acestia au reusit sa iasa la timp din masini si sa se salveze. Ulterior, pompierii si salvamontistii argeseni au ajutat un grup de 14 copii si pe insotitorii acestora sa traverseze zona cu ape revarsate. Precipitatiile abundente au creat probleme si in Moldova. Potrivit IGSU, mai multe comune au ramas fara electricitate din cauza furtunii de sambata. Cea mai afectata a fost comuna ieseana Oteleni, unde au fost inundate 15 case, 200 hectare culturi de vita-de-vie, doua poduri si podete, 10 kilometri de drum judetean si comunal, iar zece fantani au fost colmatate. In judetul Neamt, circa 250 de hectare de culturi de porumb, floarea-soarelui, vita-de-vie si pomi fructiferi din comunele Boghicea si Stanita au fost inundate sau distruse de grindina.

Vreme rece pana miercuri

ANM a avertizat ca pana azi la ora 0.00 ar putea fi depasite cotele de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Barlad. Totodata, meteorologii anunta ca ploile vor continua. Astazi, vremea va fi racoroasa in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 17 si 25 de grade si minime intre 5 si 15 grade. In sudul si estul tarii sunt asteptate averse si posibil descarcari electrice. Ploile vor continua si marti in regiunile sudice, centrale si de rasarit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade, iar cele minime, intre 7 si 17 grade. De miercuri, vremea se va incalzi usor, dar sunt posibile ploi de scurta durata in sudul si sud-estul tarii si la munte.
F.A.
 

spot_img

Ultimele știri