Germania a aprobat 25 de parcuri eoliene in larg

Germania a emis pana acum permise pentru 25 de parcuri eoliene in largul marii, adica pentru aproape 1.800 de turbine, potrivit Earth Times.

Turbinele vor fi amplasate pe fundatii de piatra in regiuni in care nivelul marii este relativ scazut. Datele au fost eliberate de Agentia Federala pentru Transport Marin si Hidrografie BSH din Hamburg, organism ce aproba proiectele dupa ce se asigura ca ele nu vor obstructiona comertul pe apa.|

Primul parc eolian se afla deja in constructie si a fost denumit Alpha Ventus. Dintre proiectele ce au primit aprobare, 22 sunt situate in Marea Nordului, iar trei in Marea Baltica. Autoritatea pentru Transport Marin a anuntat ca 55 de aplicatii au fost depuse in total de companiile de electricitate si de catre investitori.

Ministerul german al transporturilor, Wolfgang Tiefensee, a estimat ca numarul final de proiecte aprobate va ajunge la 40, ceea ce va crea in regiune 30.000 de locuri noi de munca. In plus, turbinele ar genera pana la 12.000 de megawati de electricitate, destul pentru a alimenta 12 milioane de gospodarii.

Tinta guvernului este de a ajunge la o capacitate de generare de 25.000 de megawati din surse regenerabile pana in 2030. Potrivit Earth Times, ziarul Hamburger Abendblatt publica o lista de sapte regiuni preferate, toate situate in zona economica exclusiva a Germaniei.

spot_img

Ultimele știri