Germania a inaugurat primul sau parc eolian pe mare

Germania a inaugurat prima sa ferma eoliana in largul marii, la circa 450 kilometri distanta de coasta in apele Marii Nordului, informeaza Earth Times.

Parcul eolian, denumit Alpha Ventus, in valoare de 250 milioane de euro si format din 12 turbine eoliene, a fost lansat in cadrul unei ceremonii la care a participat si ministrul german al Mediului, Norbert Roettgen, si membrii consortiului participant la proiect, EWE, E.ON si Vattenfall Europa.

„Untilizarea energiei eoliene va juca un rol central in mixul energetic al viitorului”, a declarat Roettgen.

Lansarea fermei eoliene a fost intarziata cu cateva luni din cauza depasirii bugetului cu circa 190 milioane de euro si a vremii nefavorabile.

Fermele eoliene in larg din alte parti ale Europei au fost construite mult mai aproape de tarm, putand fi vazute de regula de pe uscat. Insa cea a nemtilor a fost contsruita, din motive legate de mediu si locuitorii zonei, mai departe in largul marii Nordului, in largul coastei insulei Borkum.

Alpha Ventus consists of 12 five-megawatt windmills, and also serves as a pilot project for further far-offshore ventures envisaged by the consortium partners.

Foto: wind-energie.de

spot_img

Ultimele știri