Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ghid de utilizare a Pamantului

Planeta noastra are nevoie de un ghid de utilizare pentru a fi protejata de schimbarile periculoase precum incalzirea globala si extinctia animalelor si plantelor cauzate de oameni, au aratat cercetatorii suedezi, citati de Reuters.

Un grup de 28 de experti sugereaza noua sectoare cheie, printre care consumul de apa, poluantii chimici sau schimbari in utilizarea terenurilor, in care guvernul poate stabili limite pentru asigurarea unui “spatiu de lucru” de nadejde pentru umanitate.

“Astazi ne dezvoltam legati la ochi”, a declarat Johan Rockstrom liderul grupului de cercetatori si directorul Stockholm Resilience Center din cadrul Universitatii din Stockholm. “Nu luam in considerare pericolul ca ne putem afunda in prapastii adanci”, a mai spus acesta.

Rockstrom spune ca exista dovezi ca activitatile umane au adus deja lumea in zona de pericol din cauza incalzirii globale, a ratei foarte mari de extinctie in randul animalelor si plantelor si a poluarii cauzate de nitrogenul din ingrasamintele agricole.

Grupul celor 28 de experti suedezi propune limitarea concentratiilor de dioxid de carbon din atmosfera, principalul gaz cu efect de sera, la 350 de parti la milion. De asemenea, acestia propun si limitarea consumului de apa si a utilizarii ingrasamintelor chimice in agricultura, cu toate ca acestea ajuta la hranirea a milioane de oameni.

Hans Joachim Schellnhuber, directorul Institutului Postdam pentu cercetarea impactului climatic, spune ca exista un risc foarte mare sa provocam niste schimbari ireversibile, oferind ca exemplu incalzirea climatului si topirea rapida a ghetarilor din regiunea arctica si a ghetarilor montani.

Foto: townofbeloit.org

spot_img

Ultimele știri