Gisele Bundchen este ambasador ONU pentru mediu

Brazilianca Gisele Bundchen, unul dintre cele mai recunoscute top modele din lume, a fost desemnata, pe 20 septembrie, ambasador ONU al Programului pentru Mediu (UNEP), anunta un comunicat UNEP.

Ca ambasador al bunavointei, Gisele va ajuta ajuta UNEP in misiunea sa de crestere a nivelului de constientizare in ceea ce priveste protectia mediului. Noul ambasador UNEP va ajuta la atragerea atentiei asupra unora dintre cele mai mari amenintari ale planetei: schimbarile climatice si degradarea mediului inconjurator.

Desemnarea frumoasei brazilience ca ambasador a avut loc in New York , la fantana arteziana din centrul parcului Washington Square, unde sute de fani si jurnalisti s-au adunat pentru a fi martori la noua atributie a modelului.

“Sunt extrem de onorata sa ma alatur actiunilor UNEP de protejare a mediului. Mediul inconjurator a fost intotdeauna pasiunea mea. Am crescut intr-un orasel mic si am avut ocazia de a trai inconjurata de natura. Nu puteam sa cer o copilarie mai buna”, a declarat supermodelul Brazilian.

“Trebuie sa actionam acum pentru ca generatiile urmatoare sa aiba parte de aceleasi oportunitati pe care le avem noi. Mama Natura este suportul fundamental al vietii noastre si devenind constienti si responsabili acum, putem ajuta la conservarea planetei”, a mai declarat Gisele in discursul sau.

Vedeta a mai precizat ca a colaborat mult timp in diverse proiecte de mediu. Aceasta sustine ca schimbarle climatice sunt un lucru pe care nu il putem nega si care ne afecteaza pe toti.

“Gisele este una dintre nenumaratele personalitati care se dedica intr-adevar protectiei mediului. Ea este totodata o ecologista devotata si pasionata. Membrii UNEP sunt incantati sa o primeasca in echipa ca ambasador al bunavointei pentru ca impreuna cu ea sa putem face din actiunea de protejare a mediului un brand mondial si un stil de viata”, a declarat Achim Steiner, sub-secretar general al ONU si directorul executiv al UNEP.

Foto: unep.org

spot_img

Ultimele știri