Grupul Bosch investeste in doua companii de energie regenerabila

Grupul Bosch va prelua pachetele majoritare ale companiilor aleo solar AG si Johanna solar Technology GmbH, in incercarea de a extinde investitia sa de pe piata panourilor fotovoltaice si de a sustine in continuare energie regenerabila.

Bosch a preluat 39,43% din pachetul de actiuni al companiei aleo solar AG, cu sediul in Germania, dupa o investitie de 46 de milioane de euro.

“Prin achizitionarea companiei aleo solar AG ne vom consolida pozitia in domeniul fotovoltaic si in cel al energiilor regenerabile. Impreuna cu administratia si angajatii companiilor aleo solar AG si Johanna solar Technology GmbH, cat si in asociere cu echipa filialei ersol Solar Energy AG, ne vom extinde semnificativ in acest domeniu promitator pentru viitor“, a declarat Dr. Siegfried Dais, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Grupului Bosch.

Grupul Bosch va prelua si 60% din pachetul de actiuni al companiei Johanna solar Technology GmbH, a carei activitate consta in dezvoltarea de module solare pe baza de pelicula subtire CIGS, acestea intrand in productie incepand cu anul 2008 si fiind comercializate prin intermediul companiei aleo solar AG.

spot_img

Ultimele știri