Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gunoiul britanicilor, monitorizat in secret

Autoritatile britanice au montat tacit cipuri electronice in peste 2,6 milioane de cosuri de gunoi care au ajuns in locuinte din Marea Britanie, cantarind cantitatea de deseuri aruncata de fiecare familie, informeaza Daily Mail in editia electronica, citat de Mediafax.

Este vorba de o crestere cu doua-treimi, intr-un an, a numarului cosurilor de gunoi care sunt monitorizate de autoritatile britanice.

Dispozitivele au rolul de a stabili cantitatea de deseuri aruncata de fiecare familie, iar, in functie de acest criteriu, sa se stabileasca taxa de salubrizare. Familiile care arunca o cantitate mai mare de gunoi ar urma sa plateasca taxe mai mari.

Dezvaluirea intervine in contextul in care orasul Bristol a anuntat un sistem de recompensare a persoanelor care arunca mai putin gunoi.

Premierul Gordon Brown anunta in 2008 ca va renunta la ideea impozitarii gunoiului in functie de cantitatea acestuia, insa se pare ca Downing Street a revenit asupra initiativei.

In ianuarie 2009, Guvernul britanic anunta ca niciun consiliu local nu va introduce taxe suplimentare pe gunoi. Cu toate acestea, organizatia Big Brother Watch a constatat ca monitorizarea cantitatii de gunoi s-a extins in ultimul an la 2.629.052 de locuinte.

spot_img

Ultimele știri