Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Guvernele au prea putine initiative impotriva schimbarilor climatice

Inversarea efectelor schimbarilor climatice poate costa pana la 185 de milioane de dolari pana in 2020 si va cere mult mai multe actiuni din partea guvernelor decat s-a intreprins pana acum, se arata intr-un comunicat al grupului de mediu ClimateWorks Foundation, citat de cop15.dk.

„Schimbarile climatice sunt o problema ce poate fi rezolvata, iar solutia prezinta o oportunitate majora atat in termeni de crestere economica, dar si ca dezvoltare globala”, se arata in raportul fundatiei. Tot acesta avertizeaza ca angajamentele si actiunile de pana in prezent nu sunt suficiente pentru a asigura reduceri semnificative ale emisiilor pana in 2050.

ClimateWorks asigura analiza economica si de mediu pentru negocierile Natiunilor Unite, menite sa duca la un acord de mediu care sa inlocuiasca protocolul de la Kyoto, semnat in 1997. Grupul de mediu estimeaza ca guvernele ar putea fi obligate sa cheltuiasca pana la 114 de miliarde de dolari anual intre 2010 si 2020 pentru a ajuta natiunile sarace sa isi indeplineasca angajamentele.

Cifra se apropie de cea estimata de organizatia World Wildlife Fund for Nature. Alte organizatii vin cu prognoze mai drastice, potrivit carora schimbarile climatice ne-ar putea costa 1% din PIB-ul global, adica 400 de miliarde de dolari anual.

Fundatia europeana pentru clima anunta ca tehnologia disponibila in prezent poate contribui la reducerea emisiilor cu 35 de gigatone pana in 2030, dar este nevoie de actiuni urgente.

„Nu ne permitem luxul de a intra intr-un acord global pentru clima in care natiunile dezvoltate fac primele miscari, iar cele in curs de dezvoltare le urmeaza dupa”, se arata in raport.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri