Henric al VIII-lea a fost ecologist?

In cadrul unui discurs, Printul Charles a aratat ca Henric al VIII-lea a fost unul dintre primii ecologisti din istoria Marii Britanii, informeaza ecorazzi.

“Henric al VIII-lea a elaborat prima initiativa legislativa in domeniul ecologiei din aceasta tara”, a declarat Printul Charles.

“Atunci cand a ordonat constructia unui numar mare de nave, a format Marina Regala. Insa a venit un moment in care Henric a constatat ca realizarea acestei flote pune o presiune prea mare asupra rezervelor naturale de lemn, in special de stejar”, a adaugat Printul Charles.

Astfel, in 1542, Henric al VIII-lea ar fi creat o lege – “Legea conservarii lemnului” – care sustinea ca orice taiere a unui numar mare de stejari maturi trebuia sa lase in urma un numar de 12 stejari pe fiecare acru de teren defrisat, iar nici unul dintre acesti arbori nu trebuia sa fie taiat pana cand nu ajungea la o anumita maturitate.

“Ceea ce a fost inteles instinctiv in perioada Regelui Henric al VIII-lea a fost importanta unui echilibru intre pastrarea resurselor Pamantului si sustinerea omenirii:, a adaugat Printul Charles.
 

spot_img

Ultimele știri