Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Homosexualitatea tot mai raspandita la animale

Comportamentul homosexual este un fenomen aproape universal in lumea animalelor, potrivit unui nou studiu. Imperecherile intre aceleasi sexe au mai fost observate anterior la peste 1.000 de specii de animale printre care pinguini, delfini si primate, relateaza Telegraph.

Insa, potrivit unui studiu efectuat recent de cercetatorii Universitatii California, acest fenomen nu numai ca este foarte raspandit, dar se pare ca face parte dintr-o adaptare biologica necesara supravietuirii speciilor.

Oamenii de stiinta au descoperit ca pe insula Oahu din Hawaii, aproape o treime dintre albatrosii de Laysan sunt crescuti de perechi de femele din cauza numarului scazut de masculi. Multumita acestor uniuni lesbiene, populatia albatrosilor de Laysan este prospera.

Alte specii formeaza legaturi intre aceleasi sexe din alte motive, spun specialistii. Delfinii sunt recunoscuti pentru interactiunile lor intre aceleasi sexe pentru a facilita legaturile de grup.

O pereche de pinguini gay de la o gradina zoologica din Germania se bucura de propriul lor pui, oul care le-a fost dat fiind refuzat de parintii biologici.

Specialistul Nathan Bailey de la Universitatea California a spus ca studiile anterioare nu au luat in considerare consecintele evolutionale ale homosexualitatii la animale. El spune ca acest tip de comportament este deseori un produs al selectiei naturale pentru perpetuarea speciilor.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri