Piata romaneasca de fotovoltaice in proces de formare

Momentan piata romaneasca de fotovoltaice este in plin proces de formare, insa unii producatori si-au exprimat interesul pentru proiectele care ar putea fi dezvoltate aici.

“Piata romaneasca de fotovoltaice este la inceput. Este o piata care se formeaza, care se construieste pas cu pas. In Bulgaria a durat aproape doi ani pana cand oamenii au inteles ca au nevoie de aceasta sursa de energie, ca nu este atat de inaccesibila si ca poate sa le imbunatateasca viata”, a declarat, pentru Green Report, Maria Samoila, key account manager, REC Solar Germany.

Potrivit acesteia, grupul REC detine in Bulgaria o cota de piata de 20 la suta, incheind saptamanile trecute o tranzactie de 20 MW.

Maria Samoila a adaugat ca grupul norvegian este interesat sa dezvolte proiecte solare, pornind de la 3-5 MW si tinzand catre capacitati de 50 – 100 MW. “Pe pietele emergente, este prematur pentru un producator sa intre direct cu  proiecte de 150 MW”, considera Maria Samoila.

Referindu-se la schema de suport pentru energia regenerabila, reprezentanta REC a precizat ca, din punctul lor de vedere, vor putea spune daca legislatia functioneaza doar dupa ce proiectele solare vor fi operationale.

Potrivit datelor prezentate de consilierul OPCOM Gherghina Vladescu, la finalul primului trimestru al anului 2012, in Romania existau sase producatori de energie din sursa solara, cu o putere instalata de 2,14 MW.

Cosmin Zaharia

Foto: gotpowered.com

Citeste si:

Eclipsa de certificate in fotovoltaic

spot_img

Ultimele știri