Impactul conferintei de la Copenhaga, dezbatut la Bucuresti

Oficiali de nivel inalt din tara si de la nivel european, precum si reprezentanti ai marilor companii din domeniul energiei dezbat pe 23 octombrie la Bucuresti importanta deciziilor care se vor lua la Copenhaga, in cadrul conferintei “Romania pe drumul spre Copenhaga” organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Asociatia Green Revolution.

Ministrii mediului si oficiali din intreaga lume se intalnesc la Copenhaga pe 7 decembrie pentru a pune bazele legale ale cooperarii internationale viitoare in lupta cu incalzirea globala. In asteptarea acestui eveniment, conferinta “Romania pe drumul spre Copenhaga” are ca scop evaluarea impactului viitorului acord global de reducere a emisiilor asupra politicilor nationale de mediu, economice si sociale.

Conferinta de la Bucuresti reprezinta mediul propice pentru un dialog constructiv intre sectorul public si cel privat, care sa pregateasca adaptarea la viitorul climat international care va fi definit la Copenhaga, prin aducerea la aceeasi masa de discutie a reprezentatilor tuturor grupurilor de interes din tara.

Printre oficialii de nivel inalt care vor lua cuvantul in cadrul conferintei se numara Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic, Mats Aberg, ambasadorul Suediei, reprezentanti ai directiei de mediu din cadrul Comisiei Europene, iar companiile vor fi reprezentate, printre altii, de Mariana Gheorghe, directorul general Petrom sau George Cristodorescu, reprezentantul E.ON. De asemenea, experti din tara si din strainatate vor comenta agenda de la Copenhaga. Printre acestia se numara Ionut Purica, expert al Academiei Romane pe energie si clima si Stephan Harrison, directorul Climate Change Risck Management.

Asociatia Green Revolution invita companiile interesate de mediu si dezvoltare economica in acelasi timp sa participe la conferinta „Romania pe drumul spre Copenhaga”. Cei interesati isi pot exprima intentia de participare la adresa de mail karin.budrugeac@greenrevolution.ro.

spot_img

Ultimele știri