Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Inca un cutremur devastator a lovit Indonezia VEZI VIDEO

Inca un cutremur puternic a zguduit Indonezia in aceasta dimineata in timp ce statul asiatic se refacea dupa o alta zdruncinatura care a omorat peste 400 de oameni si a cauzat grave distrugeri, informeaza CNN. Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a lovit sudul Sumatrei.

Potrivit Reuters, echipele de salvare s-au chinuit prin ploaie sa caute oamenii blocati sub daramaturi. Conexiunile telefonice au fost intrerupte motiv pentru care oficialilor le-a fost foarte greu sa afle amplitudinea distrugerii provocate si numarul vietilor pierdute.

Ministrul indonezian al Sanatatii, Siti Fadillah Supari, estimeaza ca numarul victimelor ar putea depasi miile. „Cred ca sunt peste 1.000 de morti avand in vedere intinderea distrugerii. Insa deocamdata nu stim nimic exact”, a declarat Siti.

„Avem nevoie de ajutor cat mai curand posibil. Avem nevoie de alimente si medicamente. Locuintele noastre s-au prabusit”, a declarat un locuitor din capitala Sumatrei, Padang. „Sunt oameni inca blocati in casele prabusite”, a mai spus acesta.

Precedentul cutremur, care a avut loc miercuri, a avut o intensitate mai mare, inregistrand 7,6 grade pe scara Richter. 464 de oameni au murit si peste 500 au fost raniti, a declarat Tugiyo Bisri, responsabilul centrului de criza din cadrul ministerului de Afaceri din Indonezia. Regiunea cel mai puternic lovita a fost vestul Sumatrei, inclusiv capitala Padang unde 376 de oameni au murit.

Oficialii detin putine informatii despre cei disparuti si se tem ca numarul mortilor ar putea creste la mii. Rustam Pakaya, directorul centrului de criza din cadrul ministerului Sanatatii din Indonezia a spus ca mii de oameni ar putea fi blocati sub cladirile prabusite.

Principalul spital din regiune s-a prabusit, soselele au fost crapate, iar acoperisul aeroportului din Padang s-a surpat.

Un alt cutremur, de magnitudine 8, a avut loc marti in Insulele Samoa, care s-a soladat cu 113 morti. Insa este de asteptat ca cifra mortilor sa creasca, avand in vedere ca mai exista zeci de persoane disparute, iar comunicatiile au fost intrerupte in numeroase localitati.

Dezastrul a fost urmat apoi de un tsunami inalt de cativa metri care a stranit panica si confuzie generala, iar oamenii s-au calcat in picioare, incercand sa ajunga la zone mai inalte.
 

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri