Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Incalzire record a oceanelor lumii

Temperatura de la suprafata oceanelor lumii a atins un record de incalzire in luna iulie, fiind cea mai ridicata din ultimii 11 ani, mai precis 16,99 grade Celsius, potrivit Administratiei Americane a Oceanelor si Atmosferei (NOAA), citata de The Ecologist.

Astfel s-a intrecut recordul anului 1998, temperatura oceanelor fiind cu 0,59 grade Celsius mai mare decat media secolului 20. Temperatura medie combinata intre cea de pe pamant si cea a oceanelor este a cincea cea mai ridicata din 1880 incoace, a mai aratat NOAA.

In plus, suprafata de gheata din regiunea arctica a fost, in luna iulie, cu 12,7% mai subtire decat in perioada anilor 1979-2000, iar cea din Antarctica a fost cu 1,5% sub nivelul anilor 1979-2000.

In general planeta a fost mai calda decat in mod normal. Potrivit specialistilor de la NOAA in Europa a fost mult mai cald decat de obicei, iar in nordul Africii si in mari parti din vestul Americii de Nord temperaturile medii au fost cu 2-4 grade Celsius peste media normala.

Cu toate acestea regiuni precum Africa de Sud, centrul Canadei, estul Statelor Unite si Asia de Est si de Vest au avut parte de conditii meteorologice mai reci decat de obicei, unde temperaturile au fost mai scazute cu aproximativ 2-4 grade Celsius fata de media normala.

Foto: mpinteractiv.ro

spot_img

Ultimele știri