Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Incalzirea globala ameninta artarii japonezi

Artarii japonezi, care ofera cea mai frumoasa priveliste in anotimpul tomnatic, pot fi amenintati de schimbarile climatice, au avertizat conservationistii britanici de la Parcul dendrologic Westonbirt, relateaza Telegraph.

In urma unei evaluari a mai multor specii de copaci, expertii de la Comisia de cercetare forestiera din Marea Britanie au descoperit ca o jumatate dintre acestia nu sunt rezistenti la seceta. Aici se incadreaza si artarul japonez.

Acesti artari sunt in pericol de extinctie din cauza radacinilor lor sensibile si a preferintei acestora pentru un anumit tip de sol, care pastreaza apa. Artarii japonezi sunt vulnerabili in mod expres la verile secetoase cauzate de schimbarile climatice.

Problema este valabila pentru 350 de tipuri de artari japonezi, in special cei existenti in parcuri si gradini. Nu este o chestiune grava deocamdata, dar poate deveni in urmatoarele decenii, spun expertii.

„Mii de oameni se inghesuie in parcul Westonbirt in fiecare an pentru a admira culorile spectaculoase pe care artarii japonezi le capata in acest sezon”, a dclarat Simon Toomer, directorul Parcului dendrologic Westonbirt. „Este vital sa actionam acum pentru protejarea acestor copaci”, a adaugat Toomer.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri