Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Incalzirea globala muta granita dintre Italia si Elvetia

Guvernul elvetian a anuntat ca este pregatit sa mute granita cu Italia din cauza ca schimbarile climatice au continuat sa afecteze ghetarii aflati de-a lungul liniei de frontiera, potrivit Earth Times.

Membrii parlamentelor de la Roma, cat si de la Bern, au discutat deja problema ce presupune mutarea granitei cu aproximativ 100 de metri, pe masura ce si pamantul se schimba, modificand astfel topografia.

Cele doua state au desemnat o comisie pentru a se ocupa de aceasta chestiune. Comisia a primit abrobare de la Consiliul Federal Elvetian si de la Roma pentru inceperea lucrarilor de mutare a granitei.

Lantul de munti alpini, care se afla langa granita dintre cele doua state, s-a degradat semnificativ din cauza incalzirii globale. Si comunitatile din acele regiuni au observat retragerea ghetarilor.

Zonele afectate de schimbarile climatice cuprind faimosul munte Matterhorn si orasele ce il inconjoara care iarna sunt populate de schiori. Expertii climatici au spus ca temperaturile tot mai ridicate au cauzat schimbari vizibile in peisajul alpin in ultimii 20 de ani.

Foto: worldculturepictorial.com

spot_img

Ultimele știri