Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

India cere lumii sa renunte la carnea de vita

Ministrul indian al mediului a declarat ca emisiile responsabile pentru incalzirea globala ar scadea drastic in cazul in care oamenii ar renunta la carnea de vita, relateaza The Telegraph.

„Solutia pentru reducerea emisiilor este renuntarea la carnea de vita. Ea conduce la emisii de metan, ce sunt de 23 de ori mai puternice decat dioxidul de carbon. Cel mai bun lucru pentru noi, India, este ca nu consumam carne de vita“, a explicat Jairam Ramesh.

Comentariile sale vin la o saptamana dupa ce Lordul Stern, autorul unui studiu despre incalzirea globala, avertiza ca omenirea trebuie sa renunte la carne pentru a-si reduce emisiile poluante. “Carnea presupune risipa de apa si produce multe gaze cu efect de sera. Ea pune o presiune enorma asupra resurselor planetei. O dieta vegetariana este mai buna”, explica britanicul.

Religia hindusa, majoritara in India, nu permite consumul de carne de vita. In plus, 30% dintre cei 1,2 miliarde de locuitori ai tarii sunt vegetarieni, cel mai mare procent din lume.

Potrivit FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie), cresterea animalelor este responsabila pentru 18% din emisiile de gaze cu efect de sera ale planetei.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri