India va avea cel mai mare parc de energie verde din lume

O companie indiana a anuntat planul sau ambitios de a crea cel mai mare parc industrial de energie curata din lume in India, potrivit Ecofriend.

Mai exact, indienii de la Airvoice Group vor sa produca 13.000 megawati (MW) de electricitate din surse regenerabile.

Proiectul, care necesita o investitie de aproximativ 50 miliarde de dolari, consta in producerea electricitatii din energie solara si eoliana.

Potrivit lui Sanjay Kapoor, presedintele companiei Airvoice Group, 10.000 MW de energie va fi produsa cu panouri solare si 3.000 MW cu turbine eoliene. Uriasul proiect va fi construit in sud-estul Indiei, in statul Karnataka, si va ocupa o suprafata de 202 kilometri patrati.

„Am identificat deja 12 potentiale situri in Karnataka pentru instalarea panourilor solare”, a explicat Kapoor. „Electricitatea va fi produsa prin tehnologia fotovoltaica”, a mai spus acesta. Compania a gasit si patru districte din Karnataka unde pot fi construite fermele eoliene.

Prima faza a proiectului, care va fi finalizata in 36 de luni, prevede producerea a 100 MW de energie solara si 200 MW de energie eoliana, urmand ca apoi, treptat, proiectul sa se extinda si capacitatea de productie sa creasca la 13.000 MW.

Foto: ecofriend.org

spot_img

Ultimele știri