Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Indonezia: Companiile care polueaza raman fara licenta

Parlamentul indonezian a aprobat un proiect de lege prin care Ministerul Mediului are posibilitatea sa revoce licenta companiilor acuzate de poluare, potrivit Reuters.

Dezvoltarea economica rapida a Indoneziei a fost insotita de poluarea intensiva a apelor, pamantului si aerului, dar a dus si la defrisarea padurilor si distrugerea habitatelor. Din acest motiv, tara a fost indelung criticata de organizatiile de mediu si de Banca Mondiala.

Noua lege va cere companiilor care au un impact asupra mediului sa obtina un aviz si sa treaca printr-un proces de evaluare inainte sa isi inceapa activitatea. In cazul in care termenii contractului sunt incalcati, Ministerul Mediului poate sa emita penalizari si chiar sa revoce licenta de functionare.

In plus, oricine polueaza deliberat poate fi condamnat chiar si la 10 ani de inchisoare, iar amenda maxima este de un milion de dolari.

„Acest lucru va afecta practic toata industria si companiile a caror activitate are un impact asupra mediului, inclusiv industria prelucratoare, constructiile, mineritul, fabricile de lemn si altii”, a declarat Nur Hidayati, reprezentantul Greenpeace pentru Indonezia. Ea a explicat ca, inainte, Ministerul Mediului putea doar sa emita recomandari, dar nu avea mijloacele pentru a sista operatiunile unei companii.

Noua lege prevede si ca oficialii gvernamentali care emit permise fara sa urmeze procedurile corecte vor fi amendati.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri