Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pinguinii imperiali vor disparea pana in 2100

Doar 600 de perechi de pinguini imperiali vor mai trai pe Pamant in 2100, spun oamenii de stiinta de la Institutul Oceanografic Woods Hole, informeaza BBC.

Oamenii de stiinta au testat mai mult de 1.000 de simulari ale cresterii sau declinului popoulatiei pinguinilor si au pus la punct un numar de 10 scenarii climatice inainte de a ajunge la o concluzie. Rezultatele simularilor arata ca pana in 2100 populatia de pinguini va scadea cu cel putin 95%.

Alti cercetatori de la Colegiul Imperial din Londra si de la Universitatea Rockefeller s-au aratat foarte ingrijorati de rezultatele studiului.  

Cercetatorii avertizeaza ca una dintre problemele majore ale supravietuirii speciei este ca pinguinii nu se adapteaza asa de bine schimbarilor climatice.

„Ei se adapteaza incet, iar clima se schimba foarte repede”, a declarat Stephanie Jenouvrier, co-autoare a studiului.

Predicitiile oamenilor de stiinta au fost facute tinant cont de incalzirea globala si de evolutia nivelului ghetarilor, folosind datele oferite de Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice din cadrul Natiunilor Unite (IPCC), care sunt o parte esentiala din habitatul pinguinilor imperiali.

Pinguinii imperiali sunt singurii care se reproduc in timpul lunilor cele mai reci ale iernilor din Antarctica si de aceea sunt primii afectati de o topire eventuala a ghetarilor.

Specia a a atras atentia publicului odata cu ecranizarile din ultimii ani, ca March of the Penguins, Happy Feet sau Mumble.

 

spot_img

Ultimele știri