Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pinguinii inoata mai mult dupa hrana din cauza schimbarilor climatice

O specie de pinguini descoperita in Argentina este amenintata de incalzirea globala deoarece fenomenul le forteaza pe pasari sa inoate mai mult dupa hrana, au aratat cercetatorii americani de la Universitatea Washington, informeaza Reuters.

Schimbarile climatice au mutat populatiile de pesti, astfel ca pingunii magelanici, care migreaza intre sudul Argentinei si coasta sud-estica a Braziliei, sunt nevoiti sa inoate 25 de mile in plus pentru a gasi peste, a aratat profesorul Dee Boersma de la Universitatea Washington.

Desi acest lucru nu pare a fi prea grav, specilaista a expicat ca in timp ce pinguinii care inoata 50 de mile in plus in cautarea hranei, partenerii lor asteapta infometati la cuiburi. Totodata, pinguinii care care traiesc pe coasta atlantica a Argentinei fac ouale cu 3 zile mai tarziu.

„Acest lucru inseamna ca sezonul lor de imperechere este foarte scurt acum, iar riscul ca puii sa plece din cuib in momentul nepotrivit, cand pot sa nu gaseasca hrana, devine tot mai mare”, a spus Boersma.

Vara trecuta, colonia de pinguini Punta Tombo, pe care Boersma a studiat-o, s-a redus cu peste 20% in ultimii 22 de ani, ramanand in viata numai 200.000 de perechi de pinguini.

Cativa pinguini mai tineri isi muta coloniile inspre nord pentru a fi mai aproape de stocurile de peste, dar in unele cazuri acestia ajung in arii periculoase, neprotejate.

Foto: Reuters

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri