Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Invazie de meduze intepatoare pe plajele Spaniei

Turistii interesati sa-si petreaca vacanta pe plajele Spaniei au fost avertizati de autoritati de o invazie a meduzelor intepatoare pe coasta mediteraneana in aceasta vara, potrivit Telegraph.

Oamenii sunt avertizati sa fie vigilenti cand intra in apa si sa se fie atenti la pericolul care ii asteapta in apele mici ale marii. Pentru prima data dupa un deceniu, colonii intregi de meduze portugheze au fost observate in apropiere de plajele de pe Costa del Sol.

Avand tentacule lungi de pana la 27 de metri, care au o intepatura de 10 ori mai puternica decat a meduzelor obisnuite, aceste vietati sunt mult mai periculoase decat invazia anuala de meduze de pe plajele mediteraneene.

In cazuri extreme intepatura meduzelor portugheze poate cauza chiar crize cardiace persoanelor care sunt alergice la acestea.
Oamenii de stiinta se tem ca aceste creaturi s-ar putea raspandi de-a lungul coastei spaniole si ar putea invada apele din jurul insulelor balearice.

De asemenea, expertii spun ca numarul meduzelor care misuna pe coasta Spaniei in aceasta vara va fi mai mare ca niciodata, noi masuri fiind implementate pentru protejarea turistilor.

In regiunea nord-estica a Cataloniei, unde aproape 20.000 de oameni au primit tratament dupa ce au fost intepati vara trecuta, autoritatile folosesc imagini din satelit pentru a urmari coloniile periculoase de meduze.

In ultimii ani, a avut loc o crestere uriasa a numarului meduzelor din cauza efectelor incalzirii globale si a pescuitului excesiv al pradatorilor naturali ai acestor creaturi, de aceea in fiecare vara zeci de mii de turisti sunt fortati sa caute tratament pentru orice intepatura minora.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri