Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Investitorii de la Rosia Montana au inceput discutiile pentru demararea proiectului

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation, sositi pentru a expune punctul de vedere privind situatia actuala in care se afla acest proiect.

Potrivit ministrului, in prezent exista o hotarare definitiva si irevocabila a Curtii de Apel privind nulitatea Certificatului de Urbanism pentru RMGC. De asemenea, Borbely a precizat ca a decis constituirea, la nivelul Ministerului Mediului si Padurilor, a unei comisii separate pentru proiectul de la Rosia Montana si ca va demara o serie de discutii cu organizatiile neguvernamentale, urmand ca in primul trimestru al anului 2010 sa efectueze si o vizita in zona Rosia Montana.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat asigurari, in cadrul unui interviu acordat Green Report, in urma cu o saptamana, ca legislatia este pusa la punct, in conformitate cu directivele Uniunii Europene. "Am declarat deja ca nu voi aproba proiectul Rosia Montana decat daca sunt 101% convins ca acesta nu va provoca poluare in Romania. Trebuie sa stiti ca vorba de o problema tehnica si nu politica", a spus Laszlo Borbely.

Fara cianura

Principalele organizatii neguvernamentale din Romania s-au declarat impotriva proiectului de investitii de la Rosia Montana argumentand ca acesta va avea efecte devastatoare asupra mediului si ca nu aduce avantaje economice reale partii romane.

”Coalitia Romania Fara Cianuri!” este o initiativa a societatii civile ce urmareste interzicerea cianurii in minerit pe considerente sociale, economice si de mediu. Aceasta coalitie formata din Greenpeace CEE, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Fundatia pentru Parteneriat, Terra Mileniul III, Asociatia Otus, Focus Eco Center, Asociatia Valea Soarelui si Transilvania Verde vine in sprijinul propunerii legislative inaintate spre aprobare in Parlamentul Romaniei de catre senatorii Peter Eckstein Kovacs (UDMR) si Gheorghe Funar (PRM).

Coalitia Romania fara Cianuri este sustinuta financiar de Edward Goldsmith, fondatorul publicatiei The Ecologist si laureat al premiului Right Livelihood Award (Stockholm, 1991).
 

spot_img

Ultimele știri