Invitatie pe doua roti la o zi fara masini

Bucurestenii sunt invitati in ziua de 22 septembrie sa lase automobilele acasa si sa participe la “Ziua fara masini”, campanie ce face parte din evenimentul “Saptamana mobilitatii europene”.

La initiativa asociatiilor Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa si Terra Mileniul III, vor fi organizate actiuni de incurajare a utilizarii transportului alternativ si descurajarii deplasarii cu autoturismul in intevalul 16 – 22 septembrie.

Programul “Zilei fara masini” include mai intai o masa rotunda orgnizata la Casa de Cultura a Studentilor „Preoteasa” la care vor participa reprezentanti ai administratiilor locale, regiilor de transport in comun, administratiilor strazilor, ai ministerelor si massmedia.

In cadrul mesei rotunde vor fi prezentate proiectele la care lucreaza asociatiile Green Revolution, BateSaua, Terra Mileniul III, ASUB, CNSR in prezent: „Cu bicicleta la serviciu”, „Cu bicicleta la scoala”, „Cu bicicleta la muzeu”, „Cu bicicleta la piata”, „Capitala Creste Verde”, “ Harta Velo” precum si rezultatele studiului realizat in cadrul proiectului ”Transport public durabil in Bucuresti”.

Apoi va avea loc o defilare cu bicicletele pe traseul Parcul Herastrau / Teatrul de Vara – Arcul de Triumf – Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunilor Unite – Bulevardul Natiunilor Unite – Parc Izvor.

Cei care vor sa participe la defilare, dar nu au biciclete, le pot inchiria din parcul Kiseleff si de la Cicloteque, centre de bike-sharing apartinand asociatiilor Green Revolution si MaiMultVerde. Green Revolution pune la dispozitia participantilor 50 de biciclete din centrul La Pedale din Kiseleff care vor putea fi folosite gratuit si in afara parcului. Biciclistii vor primi, asa cum de ani de zile asociatia BateSaua o face in mod simbolic si traditional, borcane cu aer curat, bucurestenilor.

Cu ocazia sosirii la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau, biciclistii vor putea incerca noua banda de biciclete din parc, inaugurata in Saptamana Europeana a Mobilitatii. La serata velo de la Teatrul de Vara, muzica va fi asigurata de DJ set Electric Brother.

Copiii nu sunt nici ei lasati deoparte in saptamana mobilitatii si beneficiaza de o serie de actiuni educative, in perioada 16 – 22 septembrie in care vor fi promovate mijloacele de transport alternative, securitatea rutiera, protectia mediului.

O alta veste buna pentru biciclisti este si lansarea Hartii Velo care va contine un set de resurse utile care sa spijine biciclistii bucuresteni: trasee, magazine, ateliere, centre de inchiriere biciclete, centre de vulcanizare si de aer comprimat, parcari de biciclete si organizatii de promovare a bicicletei.

Aceasta manifestare este in prezent sprijinita de Primaria Municipiului Bucuresti, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, Federatia Biciclistilor din România, Agentia de Protectie a Mediului Bucuresti si dispune de sprijinul partenerilor media Green Report si Radio Bucuresti.

Mai multe informatii despre programul evenimentelor desfasurate in “Saptamana mobilitatii europene” sunt disponibile pe website-ul asociatiei Bate Saua Sa Priceapa Iapa.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri