Piramidele egiptene sting luminile in Ora Pamantului

Piramidele si Sfinxul din Giza vor stinge luminile pe 28 martie 2008 la ora 20:30 pentru a sprijini campania Earth Hour (Ora Pamantului), potrivit World Wide Fund (WWF).

La 500 de ani de la construirea lor, piramidele egiptene vor fi un simbol cheie pentru ceea ce se poate obtine prin actiune colectiva cand aproximativ 2.400 de orase din 82 de tari vor stinge luminile in Ora Pamantului.

Suzanne Mubarak, Prima Doamna a Republicii Arabe a Egiptului sprijina campania globala Earth Hour de combatere a schimbarilor climatice. “Schimbarile climatice sunt o problema internationala tot mai grava pe care nicio tara nu isi permite sa o ignore. Incalzirea globala are un impact negativ asupra mediului si sanatatii oamenilor din intreaga lume”, a spus aceasta.

“Impreuna vom reusi sa facem diferenta. Sunt incantata sa imi ofer sprijinul in campania Earth Hour si sunt incurajata de initiativele de sustenabilitate ale WWF”, a adaugat doamna Mubarak.

Si monumentul Acropole va stinge luminile in Ora Pamantului. Implicarea acestor antichitati si a doua cladiri iconice ale Egiptului precum turnul din Cairo si Bibrioteca din Alexandria, are o seminificatie foarte mare pentru miscarea Earth Hour, a spus directorul executiv al campaniei, Andy Ridley.

Doua mari simboluri ale secolului al XX-lea, Empire State Building din New York si turnurile Petronas din Kuala Lumpur sunt cele mai recente cladiri dintr-o lunga lista de minunatii moderne care vor stinge luminile in Ora Pamantului.

"Earth Hour" este cel mai mare eveniment international care atrage atentia asupra incalzirii globale, implicand 1 miliard de persoane din intreaga lume. Pe 28 martie, la 20:30, oameni si institutii din toata lumea vor stinge lumina pentru o ora, Ora Pamantului. Prin acest gest global, WWF spera sa creeze o platforma prin care fiecare dintre noi isi poate face auzita vocea.

Evenimentul Earth Hour a fost organizat pentru prima data de WWF Australia, in 2007. In 29 martie, peste 2 milioane de locuitori din Sydney au inchis lumina in casele lor, timp de o ora. 2.100 de companii s-au implicat, stingand lumina in sediile lor si incurajandu-i pe angajati sa faca acelasi lucru. Si autoritatile locale au sustinut evenimentul si au oprit iluminarea unora dintre cele mai importante zone de atractie ale orasului, precum cladirea Operei sau Harbour Bridge.

spot_img

Ultimele știri