Italienii ar putea investi in energia eoliana din Romania

Compania italiana ERG Renew a alocat 300 de milioane de euro pentru investitii in energie eoliana si cauta oportunitati de achizitii si parteneriate in Italia, Franta, Polonia si Romania, informeaza Mediafax.

Presedintele companiei, Raffaele Tognacca, a afirmat ca ERG Renew va investi 300 milioane de euro in perioada 2009-2012 pentru cresterea capacitatii instalate in centrale eoliene proprii. Compania isi doreste sa creasca pana la o capacitate de circa 370 MW, de la 200 MW in prezent.

In plus, ERG Renew s-ar putea extinde prin achizitii si parteneriate in domeniul energiei eoliene in Italia, Franta, Polonia si Romania, vizand atat proiecte noi, cat si colaborari cu firme care opereaza deja pe aceste piete.

"Situatia este favorabila pentru achizitii. Exista multi operatori mici care au probleme. Insa, pentru moment, ne limitam la o monitorizare foarte riguroasa, care ne va permite sa ne formam, in urmatoarele 2-3 luni, o idee despre posibilitatile de crestere ne-organica", a aratat presedintele ERG Renew.

ERG Renew este divizia de energie regenerabila a grupului petrolier italian ERG, axat in principal pe rafinare. ERG a amanat recent o serie de investitii in productia si distributia de produse petroliere, insa s-a angajat sa sustina divizia de energie regenerabila.

Foto: blog.apartmentsearch.com

spot_img

Ultimele știri