Joc cu vedete pe tema schimbarilor climatice

Un joc online pe tema schimbarilor climatice, in care apar si celebritati, a fost lansat recent de agentia umanitara Oxfam, anunta Telegraph.

Jocul schimbarilor climatice (Climate Challenge game) consta intr-o serie de intrebari despre consumul de energie, reciclare, energii regenerabile si gaze cu efect de sera la care jucatorii pot controla ce raspunsuri sa dea celebritatile.

Printre vedetele care apar in jocul “verde” se numara David Tennant, starul din Doctor Who, Mackenzie Crook, actorul din filmul Piratii din Caraibe, Gael Garcia Bernal din Motorcycle Diaries si altii.

Agentia Oxfam spera ca jocul, lansat inaintea summitului ONU pentru clima din decembrie de la Copenhaga, va creste gradul de constientizare in randul oamenilor despre incalzirea globala si necesitatea hotararii unui nou acord puternic de reducere a emisiilor din intreaga lume.

“Jocul schimbarilor climatice este o metoda distractiva si interactiva de a intelege mai mult despre ceea trebuie sa facem cu planeta noastra”, a declarat actorul Mackenzie Crook. “Exista un mesaj serios in spatele acestui joc si acela este ca trebuie sa ii convingem pe liderii nostri sa hotarasca un acord ambitios la Copenhaga”, a mai spaus acesta.

“Sitit cata energie economisiti daca puneti un pulover pe voi si setati termoregulatorul cu doua grade mai putin? Acum aveti sansa de a afla participand la jocul lansat de Oxfam”, a afirmat Gael Garcia Bernal.

“Studiile arata ca oamenilor le pasa de schimbarile climatice, insa nu inteleg prea bine care este riscul pentru planeta noastra”, a declarat Nicky Wimble de la Oxfam.

Foto: dfg.ca.gov

spot_img

Ultimele știri