Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Kenya si-ar putea pierde toti leii in 20 de ani

Populatia de lei a Kenyei ar putea disparea in intregime in urmatorii 20 de ani din cauza schimbarilor climatice, a distrugerii habitatului, a bolilor si a conflictelor cu oamenii, anunta Kenya Wildlife Service (KWS), autoritatea responsabila cu fauna a tarii, potrivit Reuters.

„Tendinta de declin a populatiei de lei este ingrijoratoare si toate eforturile trebuie desfasurate pentru a ne asigura ca tara ori stabilizeaza populatia la numarul curent de 2.000 de lei, ori creste numarul pana la un nivel acceptabil din punct de vedere ecologic”, se arata intr-o declaratie a KWS.

Kenya, tara puternic dependenta de turism, a pierdut in medie 100 de lei pe an in ultimii sapte ani. In aceste conditii, populatia de lei a tarii a scazut de la 2.749 in 2002 la aproximativ 2.000 de exemplare in prezent.

Expertii din cadrul KWS supravegheaza populatia de lei cu ajutorul dispozitivelor de monitorizare si studiaza conflictul dintre aceste animale si oameni in ecosistemul Amboseli din sudul tarii. Parcul National Tsavo din sudul tarii este cunoscut pentru numarul mare de muncitori de la calea ferata devorati de lei dupa ce animalele le atacau noaptea corturile, in anii 1890.

Leii, alaturi de elefanti, bivoli, leoparzi si rinoceri sunt printre principalele atractii turistice ale rezervatiilor din Kenya.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri