Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Kenya vrea 400 milioane de dolari pentru a-si salva padurile

Kenya a lansat un apel pentu strangerea a 400 milioane de dolari pentru salvarea complexului sau de paduri Mau, cea mai mare suprafata impadurita a statului, anunta Reuters. Initiativa este sprijinita de Programul de Mediu al ONU (UNEP).

Expertii spun ca padurile Mau au pierdut aproximativ 107.000 de hectare, sau un sfert din copacii lor, in ultimele doua decenii din cauza amplasamentelor ilegale de locuinte si a defrisarilor incurajate de oficialii corupti.

Potrivit UNEP, banii vor fi folositi la restaurarea si replantarea regiunilor degradate, la crearea unui plan de management strategic si la cresterea nivelului de constientizare a publicului.

Padurile Mau au fost impartite in 22 de blocuri din cauza inmultirii locuintelor umane, in ultimul deceniu. Insa adevarata devastare a inceput in 1997 cand portiuni mari de padure au fost desfiintate de guvernul fostului presedinte kenyan, Daniel arap Moi.

Noul guvern kenyan a pus bazele unui plan in iule pentru reversarea distrugerilor, despre care reprezentantii UNEP spun ca ar aduce pierderi economice turismului si sectoarelor energetic si de productie a ceaiului de peste 300 milioane de dolari.

In plus, expertii au avertizat ca daca distrugerea complexului de paduri Mau va continua, acest lucru va conduce la o criza a apei care se poate extinde si in afara granitelor Kenyei.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2357 Stack trace: #0 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2357): fclose(false) #1 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2117): wp_cache_get_ob('<!doctype html ...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!doctype html ...', 9) #3 /home/greenreport/public_html/wp-includes/functions.php(5349): ob_end_flush() #4 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(334): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/greenreport/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/greenreport/public_html/wp-includes/load.php(1252): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2357