Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Kenyenii vaneaza pentru a hrani leii

Padurarii din Kenya au demarat o actiune ampla de vanatoare pentru a captura 7.000 de zebre si alte ierbivore, pentru a hrani leii afectati de o seceta severa, transmite Earth Times.

Seceta ce a devastat anul trecut Parcul National Amboseli a decimat populatia de ierbivore. Potrivit estimarilor oficiale, 60% din ierbivore au murit. Din acest motiv, leii si hienele au fost nevoine sa caute hrana in alte parti si s-au indreptat mai ales spre curtile oamenilor.

Triburile Masai, ce traiesc in apropierea parcului Amboseli, si-au pierdut 80% din animale in seceta, iar acum se afla in competitie cu leii. Ciocnirile dintre oameni si lei nu sunt o noutate in Kenya, unde unele comunitati au recurs chiar la otravirea acestor animale pentru a-si proteja sursele de hrana.

Leii au ajuns o specie amenintata serios cu disparitia in Kenya. Populatia initiala de 2.000 de exemplare a inceput sa scada cu 100 de exemplare in fiecare an. Expertii in conservare avertizeaza ca, in lipsa unor masuri urgente, leii vor disparea in 20 de ani.

Foto: independent.co.uk

spot_img

Ultimele știri