Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

La Botosani, deseurile se depoziteaza in propria gospodarie

Populatia din mai multe comune din judetul Botosani este nevoita sa depoziteze gunoiul menajer in propriile gospodarii, din cauza ca autoritatile locale nu au gasit firme de salubrizare care sa ridice deseurile, potrivit Agerpres.

Primarul comunei Vaculesti, Iulian Vlas, se plange ca, desi a organizat o licitatie pentru atribuirea serviciului de salubrizare, nicio firma de specialitate nu a fost interesata. El sustine ca, in aceste conditii, oamenii sunt nevoiti sa arunce resturile menajere pe terenurile proprii.

"Am inchis gropile de gunoi la 16 iulie, iar la ora actuala nu avem posibilitatea de colectare a acestor deseuri din cadrul comunitatii, pentru ca nu a venit nicio firma pentru preluarea deseurilor. Am organizat licitatie, dar nu a venit nimeni. La ora actuala, cetatenii tin gunoaiele in curte, dar nu stiu cat vor mai putea face acest lucru", a declarat Vlas. Operatorii de servicii in domeniul salubrizarii sustin ca nu sunt atrasi de activitatea de preluare a deseurilor pe motiv ca primarii nu garanteaza incasarea contravalorii prestatiilor.

"Eu nu car gunoi din judet, pentru ca nu imi convine. Pentru a face asta ar trebui ca primarii sa fie seriosi si sa garanteze ca iau bani pentru aceste servicii. In loc sa puna o taxa la populatie, ei pun operatorii sa incaseze bani de la oameni", a declarat directorul societatii de salubrizare din municipiul Botosani, Gheorghe Pricopie. La nivelul judetului Botosani, exista sapte operatori licentiati sa execute lucrari de salubrizare a localitatilor.

Foto: www.botosani.ro

spot_img

Ultimele știri