Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Legea picnicului face curatenie dupa iesirile la iarba verde

Autoritatile locale vor fi obligate sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde, astfel incat mediul sa nu mai aiba de suferit dupa fiecare picnic in aer liber. Cei care nu vor pastra curatenia si nu se vor purta civilizat in mijlocul naturii vor fi sanctionati. Acestea sunt principalele prevederi ale Legii Picnicului, o initiativa comuna a Ministerul Mediului si Asociatiei Green Revolution. Acest proiect tine capul de afis al presei romanesti, care relateaza pe larg despre Legea Picnicului.

Realitatea TV: Green Report: Ca sa merg in momentul de fata la picnic trebuie sa stiu 15,16 legi si ordine ale Ministerului Mediului

Corneliu Belciug, directorul editorial al Green Report si directorul de programe in cadrul asociatiei de protectia mediului Green Revolution, a declarat in aceasta dimineata ca legea picnicului este necesara intrucat, in momentul de fata, pentru a merge la iarba verde este necesar sa cunoastem 15,16 legi si ordine ale Ministerului Mediului.

"Nu pot sa merg cu un top de legi la subrat la picnic. Daca eu vreau sa ma duc pe marginea unui rau, cum pot sa stiu daca pot sa fac picnic. Trebuie sa stiu sub ce regim este terenul. Autoritatile locale sunt cele care trebuie sa decida daca pot fi facute zone de picnic, daca au capacitatea sa serviseze locurile respective", a declarat Corneliu Belciug. Citeste articolul integral.

Standard.ro: Legea picnicului. Fara gratare in jurul blocului

Asociatia de ecologie Green Revolution propune o lege a picnicului cu o regula generala foarte simpla: nu ai voie sa faci picnic decat in anumite zone special amenajate, a declarat Corneliu Belciug, director de programe in cadrul organizatiei.

“Sunt privati care au descoperit deja in jurul Bucurestiului un potential de business in amenajarea de locuri pentru picnic”, a explicat reprezentantul asociatiei. Corneliu Belciug a adaugat ca acestia percep o taxa de intrare in zona amenajata si au deja clienti. Citeste articolul integral.

Cotidianul: Romsilva: Legea picnicului este inutila, sunt deja baze legale in acest domeniu care nu se aplica

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Valerian Solovastru, a declarat pentru NewsIn ca Regia considera inutila legea picnicului, in contextul in care sunt in vigoare deja mai multe acte normative care prevad sanctiuni pentru cei care nu protejeaza mediu,insa nu sunt aplicate.

"Este bine ca nu a aparut aceasta lege si sper sa nu apara, pentru ca nu ar fi decat o colectie de prevederi din alte acte normative care sunt deja in vigoare. Cred ca este o intentie la nivel foarte vag, nefiind ceva concret pana in prezent. Nu-i vad rostul pentru ca daca ar aparea atunci ar trebui abrogate o serie intreaga de acte normative care prevad in mod special sanctiuni pentru abateri in ceea ce priveste protectia mediului", a spus Valerian Solovastru. Citeste articolul integral.

Cotidianul: Europa nu are interdictii la gratare, dar la noi e nevoie: Legea picnicului, tratament pentru nesimtire

Proiectul de lege a picnicului a fost lasat de izbeliste, desi un grup de specialisti a lucrat sase luni la elaborarea lui. Directorul de programe al Asociatiei Green Revolution, Cornel Belciug, care a colaborat cu expertii din Ministerul Mediului la conceperea actului normativ, spera ca prin aceasta lege sa-i educe putin pe romani.

„Legea picnicului este o lege simpla, usor de aplicat si de inteles astfel incat oamenii sa stie ce au voie si ce nu au voie sa faca atunci cand ies la picnic”, ne-a explicat Cornel Belciug, adaugand ca este vorba despre o lege a bunului-simt. Citeste articolul integral.

Cotidianul: Noii sefi de la Mediu il saboteaza pe Nemirschi la gratare

Legea picnicului, proiectul de act normativ initiat de Nicolae Nemirschi care reglementa zonele in care se pot face gratare, este boicotata de noul ministru si de comisarul-sef al Garzii de Mediu.

Dupa ce noul ministru al Mediului, Elena Udrea, a spus ca nu avem nevoie de o lege a picnicului deoarece exista reglementari similare in alte acte normative, comisarul-sef al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat sambata ca proiectul respectiv nici nu exista macar in minister si ca este o scorneala a fostului ministru Nicolae Nemirschi. “Am vorbit cu directorul general de la juridic din minister si mi-a confirmat ca proiectul nu exista”, a spus Ionescu. Citeste articolul integral

Evenimentul zilei: Mai-marii de la Mediu ascund proiectul de lege a picnicului

Ministrul interimar al mediului, Elena Udrea, si comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, sustin, de o saptamana, ca legea picnicului a fost doar ‚‚o vorba aruncata’’ de fostul ministru Nicolae Nemirschi.

EVZ a descoperit insa ca, pe 17 august 2009, la Ministerul Mediului a fost inregistrat un protocol intre institutie, asociatia Green Revolution si o casa de avocatura, in baza caruia a fost demarata elaborarea unui proiect de lege a picnicului. Citeste articolul integral

Gandul: Udrea sustine ca nu e nevoie de o lege a picnicului

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat, ieri, ca nu este nevoie de o lege a picnicului, deoarece prevederile actuale privind interdictia focului din legile agriculturii si silviculturii sunt suficiente. Sambata, directorul de programe al Asociatiei Green Revolution, Cornel Belciug, declarase pentru NewsIn ca asociatia a lucrat cu specialisti din Ministerul Mediului si cu o firma de avocatura pentru a realiza o lege simpla, usor de aplicat si de inteles, astfel incat oamenii sa stie ce au voie si ce nu au voie sa faca atunci cand ies la picnic.

Realitatea.net: Udrea sustine ca nu e nevoie de o lege a picnicului

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat, marti, ca nu este nevoie de o lege a picnicului, deoarece prevederile actuale privind interdictia focului din legile agriculturii si silviculturii sunt suficiente. "Legea picnicului nu este un proiect in derulare la Ministerul Mediului. Consider ca reglementarile din legea agriculturii si legea silviculturii privind interdictia aprinderii focului in zone neprotejate sunt suficiente", a precizat Udrea. Citeste articolul integral

RFI: Legea picnicului – vom fi mai ecologisti?

Romanii ar putea deveni mai ecologisti prin Legea Picnicului. Proiectul va prevede amenzi pentru cei care arunca gunoaie in zone nepermise cand ies la iarba verde sau care se spala in rauri si lacuri.

Documentul le impune primarilor sa amenajeze spatii speciale pentru picnic, cu toate dotarile necesare, de la tomberoane de gunoi la toalete ecologice si acces la apa si curent electric.

Unul dintre cei care au lucrat la acest proiect este Corneliu Belciug director de programe la asociatia Green Revolution. El spune la emisiunea Planeta Verde de la RFI ca in clipa de fata exista prea multe legi care reglementeaza aceasta problema.

"In prezent nu dam amenzi si pentru ca este foarte greu sa controlezi ce se intampla in teritoriu. Daca eu as fi de exemplu de la Politia Comunitara si primarul m-ar trimite pe mine sa spuna "Vezi ca pe marginea raului cutare sunt niste oameni care fac picnic si au lasat mizerie", eu trebuie sa ma duc acolo si sa-i spun "Stimate cetatean, trebuie sa te amendez" si el ma intreaba "Pentru ce?" si eu sa-i spun "Pentru ca faci mizerie" si el zice "In baza carei legi?". Eu atunci ar trebui sa scot din mapa un teanc de vreo jumatate de metru de acte din care sa-ncep sa-i citesc "Conform Ordonantei amendate de legea care face trimitere la cutare si cutare" si ajung la o chestie care nu poate fi aplicata", explica Belciug. "Legislatia este atat de stufoasa si atat de prost organizata in momentul de fata incat eu nu pot sa-i dau amenda in prezent", conchide Corneliu Belciug. Citeste articolul integral

NewsIn: Ministerul Mediului sustine o campanie pentru protejarea spatiilor verzi folosite pentru picnic

Ministerul Mediului alaturi de Asociatia CORB 44 si agentia de publicitate Draftfcb au lansat campania sociala "Nu fi dezordinar", pentru a constientiza populatia sa protejeze mediul, prin colectarea selectiva a gunoielor din locurile destinate recrearii, a anuntat joi ministerul. Campania are doua componente, respectiv una tehnica, care consta in amplasarea de pubele in spatiile destinate recrearii din jurul oraselor (lizierele padurilor) si una de comunicare, care urmareste constientizarea si educarea populatiei.

"Picnicul, o traditie deja la romani, poate si trebuie sa devina o experienta civilizata, cu responsabilitate fata de natura. Animalele nu au nicio vina si nu trebuie sa traiasca in aerul irespirabil pe care il lasa gunoaiele uitate in paduri de dezordinari. In Romania lipsesc pubele in zonele de picnic, iar oamenii arunca gunoiul unde apuca. Pe de o parte, pentru ca nu au unde, pe de alta parte, pentru ca nu sunt foarte constienti de efectul gunoiului lasat", se mai arata in comunicat. Citeste articolul integral
 

Hotnews: Legea picnicului va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie

Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie, relateaza Mediafax.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a declarat ca el nu sustine ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde. Citeste articolul integral

Mediafax: Legea picnicului, in lucru la Ministerul Mediului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, miercuri, ca Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie.
"Eu sunt pentru amenda in momentul in care exista o alternativa corecta. Nu as fi incantat sa il amendez pe cel care nu isi ia gunoiul acasa. As prefera sa il amendez cand exista un minimum de salubritate pe locul respectiv si o varianta prin care el sa isi arate gradul de civilizatie", a spus Faca. Citeste articolul integral

7plus: Romani, vi se pregateste legea picnicului!

Cu o infrastructura ca la carte, o agricultura infloritoare si o industrie care merge ca unsa, ce i-ar mai lipsi tarisoarei noastre? Raspunsul la aceasta intrebare a venit dinspre Ministerul Mediului care a anuntat ca pregateste….o lege a picnicului.

„Ministerul Mediului se gindeste la o alternativa si lucreaza la o lege a picnicului, daca vreti, care sa reglementeze un pic activitatea in aceste zone”, a declarat, ieri, Mihail Fica, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului. Citeste articolul integral

Curentul: Ministerul Mediului ne pregateste o lege a picnicului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca Ministerul Mediului pregateste o lege a picnicului.

Actul legislativ va obliga autoritatile sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde, iar pe cei care servesc masa in aer liber sa pastreze mediul curat sub sanctiunea amenzilor.

„Ministerul Mediului se gandeste la o alternativa si lucreaza la o lege a picnicului care sa reglementeze un pic activitatea in aceste zone. Noua lege va impune autoritatilor locale sa securizeze si sa doteze aceste zone cu un minim necesar de salubritate, cum ar fi unele toalete ecologice care sa fie descarcate dupa momentele de picnic, zona sa fie securizata si imprejmuita daca se poate“, spune presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului. Citeste articolul integral

Evenimentul Zilei: Legea picnicului

Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului, potrivit careia primariile vor fi obligate sa le asigure conditii celor care ies la iarba verde.
Actul normativ va include o taxa de intrare in zona de relaxare, dar si sanctiuni pentru cei care uita sa arunce la gunoi resturile menajere. Cei care vor face mizerie pot primi amenzi de la politie, jandarmerie, autoritati locale si de la Garda de Mediu. Citeste articolul integral

Jurnalul National: Legea picnicului da de lucru Ministerului Mediului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat ca Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului, care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si care va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie. Mihail Faca a declarat, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca el nu sustine ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde, informeaza Mediafax. Citeste articolul integral

Gardianul: Legea picnicului, in lucru la Ministerul Mediului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, miercuri, ca Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Mihail Faca, a declarat, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca el nu sustine ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde. Citeste articolul integral

Romania libera: Legea picnicului, in lucru la Ministerul Mediului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, miercuri, ca Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie, potrivit Mediafax. Citeste articolul integral

Libertatea: Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului

Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie.

Mihail Faca, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), a declarat, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca el nu este de acord cu ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde. Citeste articolul integral

Gandul: Presedintele ANPM: Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, miercuri, ca Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie. Citeste articolul integral

ZIUA: Ministerul Mediului ne pregateste o "lege a picnicului"

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Mihail Faca, a declarat, miercuri, la Bistrita, ca Ministerul Mediului are in pregatire o lege care sa vizeze modul de functionare a spatiilor special amenajate pentru picnic.

”Va fi un fel de lege a picnicului, care sa reglementeze activitatea in aceste zone si sa impuna autoritatilor locale sa securizeze si sa doteze aceste spatii. Este vorba de minimum cinci toalete ecologice, de stabilirea unei taxe de intrare minimale in aceasta zona. Cine nu va respecta zonele respective si va face mizerie in afara lor, se va confrunta cu amenzi”, a precizat presedintele ANPM. Citeste articolul integral

Europa FM: Se pregateste o lege a picnicului

Prin acest act legislativ, autoritatile vor fi obligate sa securizeze aceste zone, alese de romani pentru gratar sau pentru o iesire la padure. De asemenea, trebuie instalate toalete ecologice si cosuri de gunoi. Autoritatile au dreptul sa impuna si o taxa de intrare in aceasta zona. Abia dupa ce aceste masuri vor fi luate, pot fi date si amenzi pentru cei care nu le respecta. Citeste articolul integral

Mai puteti citi despre Legea Picnicului pe: bzi.ro, 1235.ro, presaonline.com, sighet-online.ro, infoms.ro, e-juridic.ro, editie.ro, impactnews.ro, ultimelestiri.com, pescurt.ro, ziaruldevrancea.ro, ziare.com, revista.presei.ro, ziaregratis.ro, indexstiri.ro, ziareaz.ro, mytex.ro, stiri.rol.ro, stiri.kappa.ro, stireazilei.ro, citynews.ro.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri