Legume de 4 ori mai mari cu ajutorul…urinei

Urina umana amestecata cu rumegus este ultima gaselnita in materie de ingrasamant ecologic, spun cercetatorii finlandezi.

Gradinarii dornici sa obtina culturi mai bune si mai mari de legume vor fi surprinsi sa afle ca pot face asta cu ajutorul acestui amestec bizar, relateaza Daily Mail.

Crescatorii de legume isi pot fertiliza solul si implicit plantele cu ajutorul propriei urine, se arata intr-un studiu efectuat recent de o echipa de cercetatori finlandezi.

Oamenii de stiinta au descoperit ca neobisnuitul ingrasamant are potentialul de a ajuta rosiile sa creasca de 4 ori mai mult.

Acelasi lucru se intampla si in cazul castravetilor, a porumbului, verzei si altor legume care beneficiaza de tratamentul cu urina umana si rumegus.

Studiul arata ca urina, care este bogata in nitrogen, combinata cu rumegusul, este perfecta pentru asigurarea mineralelor plantei si pentru reducerea aciditatii solului.

Aceasta mixtura produce un efect asupra legumelor ajutandu-le sa creasca foarte mult si poate intr-o buna zi sa ia locul ingrasamintelor sintetice costisitoare.

Cu toate ca si alti oameni de stiinta au mai testat potentialul urinei asupra plantelor, acestia sunt singurii care s-au gandit sa o amestece cu rumegusul.

Foto: dailymail.co.uk

spot_img

Ultimele știri