Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Lemurii din Madagascar sunt omorati si afumati de braconieri

Imagini socante cu lemuri masacrati pentru carne au fost lansate de Conservation International pentru a arata situatia critica in care se afla aceasta animale in Madagascar, relateaza BBC News.

Legislatia slaba a condus la cresterea numarului de braconieri care omoara lemurii in scopuri comerciale, mai precis pentru a fi vanduti apoi in restaurante in care aceste animale sunt considerate o adevarata delicatesa.

Imaginile surprinse de membrii organizatiei neguvernamentale Fanamby din Madagascar arata gramezi de lemuri care au fost prinsi, omorati si apoi afumati. Lemurii sunt animale rare, unele specii fiind amenintate grav cu extinctia.

Braconierii folosesc capcane si prastii pentru a prinde si omori animalele pe care apoi le afuma pentru a fi transportate mai usor. Autoritatile din Madagascar au arestat deja 15 oameni care practica aceste acte de cruzime.

„Este de-a dreptul ingrozitor ce se intampla cu biodiversitatea Madagascarului, avand in vedere masacrarea acestor minunate si blande animale care este pur si simplu inacceptabila”, a declarat Russ Mittermeier, presedintele al Conservation International si unul dintre cei mai faimosi experti din lume in studierea lemurilor.

Potrivit Conservation International, lipsa legislatiei de mediu din tara a oferit conditiile perfecte pentru intamplarea acestor incidente. De aceea, Mittermeier spune ca ajutorul international trebuie reluat cat mai curand, pentru ca aceste specii sa mai aiba o speranta de supravietuire.

Foto: BBC

spot_img

Ultimele știri