Let’s do it Romania

Asa se numeste cel mai promitator proiect ecologist din 2010, care presupune strangerea gunoaielor din arealele naturale din toate judetele tarii intr-o singura zi, pe 18 septembrie. Proiectul este organizat de asociatia EcoAssist care, pana in septembrie, intentioneaza sa mobilizeze autoritatile din toata tara alaturi de cei 3.500 de voluntari asteptati sa se inscrie in proiect.

Acesta se desfasoara in mai multe etape. In momentul de fata se lucreaza la hartile locurilor cu gunoaie care urmeaza sa fie curatate in septembrie. „Vom trimite voluntarii in locurile pe care le identificam in prealabil. In weekendurile 12-13 martie si 10-11 aprilie vom face cartari-pilot. Adica mergem pe teren si stabilim zonele care trebuie curatate. Urmand ca in weekendul 22-23 mai sa facem ecologizari-pilot in doua judete”, explica Liana Buzea, presedintele asociatiei EcoAssist.

Proiectele-pilot sunt menite sa aduca informatii asociatiei in legatura cu numarul de voluntari necesari pentru a realiza harta gunoaielor la nivel national, dar si pentru colectarea gunoaielor din fiecare judet. De asemenea, se va stabili de ce capacitate de transport este nevoie pentru a duce cantitatea colectata la gropile de gunoi din fiecare zona.

Citeste in numarul de martie al revistei Green Report toate detaliile cele mai mari actiuni de ecologizare. Revista este disponibila online pe site-ul www.green-report.ro in aceasta luna.
 

spot_img

Ultimele știri