Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Liliac foarte rar gasit in vestul Angliei

Unul dintre ce mai rari lilieci din Marea Britanie, liliacul de Bechstein, a fost gasit in cel mai vestic punct al tarii, informeaza Telegraph.

Creatura maronie cu urechi lungi este foarte greu de gasit din cauza locatiei sale ascunse care poate fi omisa de echipemente speciale radar de cautare a liliecilor.

Cu toate acestea, un cercetator care se afla in cautarea unui alt liliac, a descoperit din intamplare masculul de Bechstein pe un teren apartinand National Trust in sud-vestul Wales-ului.

Se presupune ca aproximativ 1.500 de lilieci Bechstein traiesc in Marea Britanie, majoritatea in sudul tarii si putine lucruri se stiu despre acest animal.

“Nu putem decat sa speculam de unde provine masculul de liliac Bechstein. Acesta fie a facut o calatorie incredibil de lunga din padurile Dean sau Herefordshire, fie exista populatii nedescoperite in Pembrokeshire”, a explicat David Bullock, directorul organizatiei Nature Conservation din cadrul National Trust.

Liliecii Bechstein traiesc de regula in paduri antice. In timpul verii se adapostesc in scorburi de copaci, iar iarna hiberneaza in pivnite sau in tunele.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri