Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Liliacul care vaneaza ziua

O specie de liliac mic din centrul Italiei a iesit din intuneric si a inceput sa vaneze in timpul zilei, potrivit BBC News.

Aceasta schimbare a strategiei de vanatoare este extrem de neobisnuita in randul liliecilor insectivori care de regula vaneaza in amurg sau noaptea pentru a se feri de pradatori.

Cu toate acestea, un mic grup de lilieci soprana (pipistrellus pygmaeus) a fost vazut zburand ziua intr-o padure montana din Italia.

Descoperirea a fost facuta in timpul unei expeditii ce avea drept scop gaserea liliacului cu urechi late (barbastella barbastellus). Danilo Russo, conducatorul expeditiei si expert in studierea liliecilor din cadrul Universitatii Bristol din Marea Britanie a vazut liliecii zburand ziua in padurea din apropierea satului Villavallelonga din Abruzzo, in Lazio, si in Parcul National Molise din centrul Italiei.

“Intr-o dupa-amiaza, in timp ce ne plimbam prin padure, am observat cativa lilieci zburand la o ora neobisnuit de timpurie”, a declarat Russo. “Am crezut ca fenomenul este ocazional, de aceea ne-am intors in acelasi loc ziua urmatoare si am vazut ca erau tot acolo”, a mai spus acesta.

Acest tip de comportament este extrem de neobisnuit in randul liliecilor insectivori. Cei care vaneaza ziua au parte de mai multe insecte, dar sunt expusi in acelasi timp si la un pericol mai mare de a fi prinsi si mancati de pasarile pradatoare.

Motivul pentru care liliecii din Italia au curajul sa vaneze ziua este acela ca locurile in care traiesc sunt joase si ferite de pasarile pradatoare. De aceea ei pot zbura in siguranta in timpul zilei bucurandu-se de mai multe insecte decat noaptea.

Foto: BBC

spot_img

Ultimele știri