Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Londra isi “inverzeste” semafoarele

Luminile de atentionare in trafic din 300 de intersectii din Londra vor primi o inverzire permanenta dupa ce primarul orasului, Boris Johnson, a anuntat planurile de instalare a 3.500 de becuri ecologice (LED) in luminile si semafoarele din traficul londonez, informeaza Guardian.

Johnson a spus ca Transport for London (TfL) va instala peste 10.000 de becuri LED, fiecare dintre acestea urmand sa diminueze consumul de electricitate si emisiile de carbon cu 60%, comparativ cu actualele becuri.

Proiectul, in valoare de 2,4 milioane de lire sterline, va reduce emisiile anuale de CO2 cu pana la 600 de tone si factura la energie electrica cu aproximativ 200.000 de lire sterline.

“Am vazut viitorul si include aceste becuri ecologice”, a declarat Johnson. “Instalarea becurilor economice va reduce la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera provenite din galaxia de lumini din traficul Londrei, precum si banii pe electricitate”, a mai spus acesta.

Alan Bristow, director de operatiruni de trafic in cadrul TfL, a spus ca pe langa faptul ca sunt mai economice, becurile LED rezista de 10 ori mai mult decat cele standard.

Foto: guardian.co.uk

spot_img

Ultimele știri