Loop5, un nou shopping center verde in Germania

Loop5, un nou shopping center care foloseste energie regenerabila in proportie de 100%, a fost deschis vineri in Germania, la Weiterstadt, dupa o investitie de 265 de milioane de euro.

Mall-ul eco al dezvoltatorilor Sonae Sierra si Fonciere Euris a obtinut certificatul ISO de protejare a standardelor de mediu. Impactul asupra mediului a fost atent analizat atat in timpul constructiei, cat si dupa finalizarea centrului, iar energia folosita este in totalitate regenerabila.

“Am facut masuratori periodice, pentru a verifica consumul de energie, de apa, de resurse. Masurile de protectie a mediului si a sanatatii le luam atat pentru binele comunitatilor din jur, cat si pentru afacerile noastre, deoarece costurile se reduc considerabil atunci cand folosim energie verde”, a declarat pentru Green Report Rodrigo Moreira, coordonator comunicare corporativa al Sonae Sierra.

Loop5 are o suprafata de 56.500 metri patrati, ocupata de 175 de magazine. Pe langa magazinele obisnuite de haine, accesorii si restaurantele clasice, Loop5 gazduieste si un restaurant bio si un supermarket cu produse organice. Cu un design futuristic, tema shopping center-ului verde este aviatia, datorita apropierii lui de aeroportul din Frankfurt si de centrul de control al Agentiei Spatiale Europene din Darmstadt. Punctul de atractie al mall-ului este un avion MIG 21 care planeaza deasupra zonei cu restaurante.

Sonae Sierra detine 52 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Germania, Brazilia si Romania, dintre care 39 sunt certificate pentru managementul verde. Compania detine si centrul comercial River Plaza din Ramnicu Valcea, unde aproape 70% din energia utilizata provine din surse regenerabile.
 

spot_img

Ultimele știri