Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mafia italiana, banuita de scufundarea unor vase cu deseuri toxice

O epava care pare sa contina deseuri toxice este investigata de autoritatile din Italia dupa ce au aparut zvonuri ca a fost scufundata in mod deliberat de mafie, informeaza BBC.

Un informator din mafia calabreza sustine ca vasul este doar unul dintr-o serie pe care acestia le-au scufundat in cadrul unei operatiuni de amploare. Actiunile mafiei sunt o incercare de a amana o lege prin care se interzice depozitarea deseurilor toxice.

Vasul in cauza a fost descoperit la 30 de kilometri in largul coastei de sud-vest a Italiei si este in prezent supus testelor de radioactivitate. Fotografiile subacvatice realizate pana acum arata o serie de containere etichetate drept toxice.

Un reprezentant al autoritatilor a declarat ca, in cazul in care se dovedeste ca deseurile de pe vas sunt radioactive, se va declansa de urgenta o ancheta ampla de cautare a altor 30 de vase disparute, ce se presupune ca au fost furate de mafie.

Zvonuri legate de obiceiul mafiei de a scufunda vasle cu deseuri nucleare la bord circula de mai multi ani. Organizatia Greenpeace si alte grupuri de mediu au realizat in ultimele decenii liste de vase care au disparut in largul Italiei si al Greciei.

spot_img

Ultimele știri